Det är farligt med reor. De får en att köpa så mycket som man egentligen inte behöver. Framförallt tycker jag att de får mig att köpa saker utan att riktigt tänka igenom det. Nu när det var Black Friday till exempel så blev det att jag köpt en tröja som endast kan tvättas med kemtvätt och det skulle jag aldrig köpa annars, oavsett hur billigt eller reducerat priset var så skulle jag inte göra det för att jag skulle vara för rädd för att ha på mig tröjan och för att spilla på den eller för att någon annan skulle spilla på den. Och sen att om det händer att behöva lämna in den på kemtvätt då också, nejtack det vill jag inte göra. Det är betydligt mer komplicerat än vad det är att slänga in det i en tvättmaskin hemma som man gör med vanliga kläder som är smutsiga. Sen är det mycket dyrare också.

Även om jag vet att det finns de verksamheter som har hyfsade priser för kemtvätt, som Renjo Kemtvätt här i Halmstad, så kan jag ändå inte riktigt motivera mig själv till att gå dit. Vet att det inte behöver ta så mycket mer än en eller två dagar att få det rent, men ändå. Då måste jag först gå dit, sen gör de kemtvätt och sen nästa dag måste jag gå tillbaka igen för att tvätta det. Oavsett hur bra priser de har så blir det en extra sak jag måste komma ihåg att göra och det blir jobbigt. Jag har för stressigt för att orka med det, kommer glömma av det och så blir kläderna hängandes hos Renjo Kemtvätt i Halmstad i flera veckor innan jag tillslut kommer på det för att jag letar efter och inte hittar klädesplagget i min garderob när jag vill ha på mig det igen.

Nee, fynd är inte alltid fynd, trots priset. Det är inte priset som gör det till ett fynd, men det kan vara det. Helt beroende på om det är något man hade tänkt köpa ändå, för då har man sparar pengar, men det är ända gången det gäller.